Rólam

eszter anya is ember
Eszter – Anya is ember

Hiszek abban, hogy az anyaság tanulható

Attól, hogy nehéz, még nem lehetetlen a harmonikus kapcsolat és a biztonságos kötődés kialakítása családi kapcsolatainkban.

Nagyon sokan hozunk rossz, elavult nevelési mintákat, sokunknak vannak mély gyermekkori sebei, traumái, amiket az anyaság csak felerősít. De a jó hír az, hogy a gyermekeink által tartott tükrökben sokkal tisztábban láthatjuk, miben kell fejlődnünk.

A hosszú évek alatt azt tanultam meg, hogy elég, ha én változom, nem kell a férjemet, a gyerekeket ostorral hajtani, ha én változom, a helyzetek is változnak, ha a helyzetek változnak a többi érintett is változik. Ez egyszerre félelmetes és megnyugtató. Félelmetes, mert teljesen más, mint amire be van rendezkedve a társadalmunk és megnyugtató, mert ha végre elfogadjuk, akkor hatalmat és békét ad a kezünkbe.

Ha szeretnéd tudni, hogyan juthatsz túl az anyaság legnehezebb pillanatain magabiztosan, az Anyatérkép önmagadhoz c. hangoskönyvemben személyes történetekkel, tudományosan igazolt gyakorlatokkal és anyanapirendbe is könnyen beilleszthető 5-10 perces önkövető nyomtatványokkal segítelek az úton.

Bemutatkozás

Szilágyi Eszter

Tudatos Anyaság Mentor
Szociálpedagógus, Mindfulness oktató,
az Anya is ember megálmodója

Évek óta leginkább útkereső, generációs rossz köröket törő édesanya.
10 évet vártam nagyobbik fiamra, sajnos több picúrt is elvesztettünk ezen az úton, és mire anya lettem, már minden gondolatom e körül forgott. Aztán amikor úgy gondoltam, hogy oké egy évig életben tartottam a gyereket, most már végre jöhet a buli része, kiderült, hogy nemhogy nem élvezem az anyaságot, hanem egyenesen kiidegel a dolog.

Megijedtem! Hogy is van ez!? 10 évig küzdöttem valamiért, amit nem bírok? Éreztem, hogy valahol hiba van! Jó anya akartam lenni és jól akartam lenni.
Ezt tanultam, évekig rengeteg gyerekkel foglalkoztam, a pályám során a kisiskolástól a érettségiző nagy kamasz gimnazistákig. Mindig is szerettem velük lenni, megtaláltam velük a hangot. Jó vagyok a gyerekekkel… Mégis a sajátommal miért nem megy?

Ekkor kezdtem az önismereti út felé kanyarodni és rengeteg könyvet olvastam, tanfolyamot, podcastot hallgattam, valamint pszichiáterrel, pszichológussal és kineziológussal is dolgoztam magamon és a sebeim gyógyítgatásán. Aztán, amikor úgy éretzem, hogy kezdek egyenesbe jönni már a második gyerkőc is 1 éves (2022 tavaszán) mellrákkal diagnosztizáltak. Az ezt követő másfél év olyan szédületes önismereti és fejlődési utazás volt, amit – bár senkinek nem kívánnék – olyan tapasztalatokat hozott az életembe, amivel azóta több ezer anyának tudtam már segíteni túllendülni az élete, anyasága, betegségei nehézségein. Legyél te a következő, akinek segítek ÁTÍRNI AZ ÉLETÉT!

Eltelt majd’ 6 év, és sokkal jobban vagyok. Végre az az anya vagyok, aki mindig is szerettem volna lenni a gyermekeimnek.

Tévedés ne essék!
Még most is érzek zavaró és rossz érzéseket, de már tudom, hogyan kell őket kezelni. Még most is új helyzetekben zsigerből előjönnek rossz megoldási módok, de egyre könnyebben tudok nem ezek alapján cselekedni!

Oldalamon a 15 éves szakmai tapasztalatom mellett az elmúlt 6 év személyes tapasztalatait és tudását osztom meg a sorstársaimmal, akik jobban akarnak lenni és önazonos, békés anyák akarnak lenni!

Nézd meg a hangos könyvet, ami ebből a hajmeresztő, néha rémálomba illő, utazásból született.
Bár nem sírom vissza azokat az éveket, semmit nem változtatnék meg, mert általuk olyan önismeretre tettem szert, amiről azelőtt még álmodni sem mertem.

Az Anyatérkép önmagadhoz hangoskönyv neked is megmutathatja az utat az Önazonos, magabiztos anyaság felé.

Hogyan lehetsz te is magabiztos anya?